Hirdetés

Előzetes – Gregory David Roberts: Sántárám I.

|

Lin nem önszántából kerül Indiába. Kénytelen volt hazáját, Ausztráliát elhagyni – egy országosan körözött bűnözőnek a külföldre menekülés tűnik a legésszerűbb döntésnek…

Hirdetés

India magával ragadja Lint, aki az Európából betelepült lakosok közt élve ismeri meg Bombay varázslatos és bohém oldalát. Az ország azonban nem csak az egzotikus szépségekből áll – mint ahogy azt Lin is hamar megtapasztalja… Kalandjai során rengeteget nyer és veszít, megfordul a város minden társadalmi rétegében: egyaránt lesz belőle híres gyógyító, börtöntöltelék, nyomortelep lakója és alvilági üzérkedések kulcsfigurája. Indiai vándorlásai során megtanulja, hogy minden éremnek két oldala van, mindenben megtalálhatja a kettősséget, a szépséget és a gonoszt egyaránt…

Az ausztrál születésű Gregory David Roberts regénye erősen önéletrajzi ihletésű: India szeretete, a börtönbüntetések, a szökések és a maffiatagság mind saját élmény alapján kerültek a könyvbe. Roberts volt fasizmus ellenes aktivista, heroin függő, dolgozott Bollywood-i színészként, majd énekesként Németországban (mindkét országban megjárta a börtönt). A Sántárám – vagy az eredeti címén: Shantaram – két részben, Lin életébe beleszőve meséli el az író tapasztalatait a világ szépségéről és kegyetlenségéről. A könyv megfilmesítésének munkálatai már folynak Warner Brothers-nél, Roberts 2004. óta dolgozik a forgatókönyvön.

Várható megjelenés: 2010.11.11.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.