Hirdetés

Előzetes – John le Carré: Csapda

|

Tegnap Magyarországra érkezett a francia író legújabb könyve: a Csapda.

Hirdetés

Elöljáróban azonban jöjön néhány mondat magáról az íróról:

 

John le Carré 1931-ben született Angliában. A hírnevét A kém, aki bejött a hidegről című regényével alapozta meg. A hidegháború legelismertebb krónikásává a Karla-trilógia tette. A kommunizmus bukása után regényeinek témája megváltozott: történetei helyszínéül többek között szovjet utódállamokat, például Közép-Amerikát, illetve az utóbbi időben Afrikát választotta. Regényeiből számos filmet és filmsorozatot forgattak, egy ideje előszeretettel vesz részt ezeknek a megfilmesítésében: A panamai szabó és az Elszánt diplomata esetében a forgatókönyvet részben ő maga írta. Jelenleg az Árulás című művének készül filmadaptációja, a filmet Tomas Alfredson rendezi, George Smiley-t Gary Oldman alakítja, a mellékszerepekben pedig Colin Firth, Ralph Fiennes és Benedict Cumberbatch is látható lesz a 2011. végén bemutatásra kerülő mozifilmben.

 

A Csapdához pedig kedvhozónak olvassátok el a könyv hátoldalán található fülszöveget:

 

„Madame Osztrakovát, egy Párizsban élő orosz emigránst felkeresi a szovjet követség egyik embere, és olyan lehetőséget ajánl az asszonynak, amely túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Pár nappal később holtan találnak egy londoni parkban egy idős férfit, aki egykoron a szovjetellenes disszidensek vezetője volt. Látszólag két jelentéktelen, távoli esemény, de nem George Smiley szemében, aki német klasszikus szerzők tanulmányozásával tölti nyugdíjas napjait, és amikor alaposabban szemügyre veszi a történteket, olyasmire bukkan, amit el sem mer hinni. Elkezdi felfejteni a titkolózás finomszövésű szövetét, közben pedig lassan és nagyon precízen csapdát állít annak az embernek, aki az életét tette fel arra, hogy megsemmisítse az angol titkosszolgálatot, és kicsi híján sikerrel is járt. Smiley még egyszer utoljára összehívja az embereit, a legjobb embereit, hogy végleg leszámoljon Karlával, a szovjet hírszerzés legendás kulcsfigurájával, akiről kiderül: mégis van sebezhető pontja.

A Csapda megjelenésével végre teljessé válik magyarul is John le Carré mesterműve, a Karla-trilógia, amely a kortárs angol irodalom egyik ékköve és a kémregények legjobbika.”

 

A Csapda az Agave Könyvek jóvoltából jelent meg, borítóára 2980 Ft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.