Hirdetés

Előzetes – Jung Chang: Vadhattyúk

|

Három nő, egy nagymama, annak lánya és unokája életén keresztül bepillantást nyerhetünk a XX. század Kínájának történetébe.

Hirdetés


A történet az írónő nagyanyjának, Yu-fang-nak az életútjával kezdődik, akinek két éves korától „kötözött” lábai voltak – a tradicionális és kegyetlen kínai szépségideált követve kendőkkel elszorították a kislány lábfejeit, hogy azok felnőttkorára is aprók maradjanak. Mivel a szegények voltak, idősebb korában Yu-fang egy kínai hadúr ágyasa lett, hogy eltarthassa családját, majd később sikerül megházasodnia is.

A következő főszereplővé Yu-fang lánya és Jung Chang anyja válik, aki a kínai kommunizmus elhatalmasodásának idején él. Az asszony – férjével együtt – szentül hisz a szocializmusban, de lelkesedésüket az évek során keserű csalódottság váltja fel, miközben saját bőrükön tapasztalják meg a rendszer borzalmait.

Az írónő saját életnek elmesélésével lép be a történetbe. A kulturális forradalom idején éli tinédzseréveit, mindenhol a Mao Ce-tung személyi kultuszával találkozik. Vörösgárdistaként részt vett a pekingi felvonulásokon, de megijedt a rendszer brutális tetteitől és fokozatosan meggyűlölte azt.

A regény 10 millió példányban kelt el világszerte – Kínában betiltották.

Várható megjelenés: 2011.03.11.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.