Hirdetés

Előzetes - Kelemen Anna: A nép szolgálatában

|

Sajnos nem viccelünk: várhatóan már a jövő hónapban a könyvesboltok polcaira kerül Kelemen Anna könyve.

Hirdetés

 

Hát igen. Ez a nap is eljött.

Amikor már azt hisszük, hogy végre nem maradt több olyan celeb, aki hirtelen úgy gondolja, mindenképpen be kell törnie a könyvpiacra valami igénytelen és jellegtelen "botránykönyvvel", mindig kiderül: ezek ők bizony kifogyhatatlanok. Most Kelemen Anna (vesszek meg, ha tudom, mitől is lett ő híres egyébként) döntött úgy, hogy megéri fákat kivágni azért a papírért, amelyre majd szerzeményét nyomtatják.

Művének az enyhén szólva is pofátlan "A nép szolgálatában" címet adta. Miért is gondolja úgy a hölgy, hogy ő most a népet szolgálta? Szimplán azért, mert harminc napon keresztül óránként százezer forintért árulta testét gazdag, híres és befolyásos férfiaknak - azok pedig úgy fizettek szolgálataiért, mint a katonatiszt. Kelemen Anna és az Ulpius-ház Könyvkiadó pedig úgy gondolta, hogy ezt bizony részleteiben is tudnai kell az írástudó magyaroknak. 

Számomra két dolog is abszolút rejtély a kiadvánnyal kapcsolatban. Az egyik az, hogy milyen furcsa és rettentően nyakatekert gondolatmenet során jutott eszébe bárkinek is, hogy Kelemen Anna  a népet szolgálja azzal, hogy luxusprostituáltként keresi a kenyerét.*  Mert ugye, mindenbizonnyal én vagyok a szűk látókörű és konzervatív, ha azt gondolom: Kossuth Lajosra vagy Széchenyi Istvánra például lehet azt mondani, hogy szolgálta a népet... Kelemen Annára viszont... hát, nagyon nem.

A másik rejtély, amit valószínüleg soha nem fogok megfejtenni ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy miért lesz rajta az össze létező magyar könyveladási sikerlistán! Mert higyjétek el, rajta lesz. 

(* Igen, tudom, hogy ez is a marketing része. Attól viszont még ugyanúgy nevetséges.)

 

Várható megjelenés: 2014 októbere


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.