Hirdetés

Előzetes – M. R. James: Sötét örökség

|

„James éjlakói és fantomjai gyakran oly élénken, életszerűen vannak megjelenítve, hogy szinte valós fizikai sokkhatással jár a színre lépésük.”

Hirdetés

A Delta Vision kiadó klasszikusok sorozatában jelenik meg még az idén Montague Rhodes James, tudós filológus és művészettörténész kötete. James leginkább barátai szórakoztatására írta meg horror történeteit, amelyek a viktoriánus kor művelt úriembereinek korában játszódnak.
James történetei azért is különlegesek, mert nem a megszokott receptet követi, miszerint minél véresebb egy történet, annál jobb, hanem a részleteket elrejti, és csak sejteti a dolgok ottlétét. A munka nagy részét az olvasó fantáziájára bízza, így sokkal nagyobb hatást tud elérni.
Clark Ashton Smith a következőképp fogalmazott: „James éjlakói és fantomjai gyakran oly élénken, életszerűen vannak megjelenítve, hogy szinte valós fizikai sokkhatással jár a színre lépésük. Az író már-már orvosi precizitással játszik minden érzékszerven, hogy a lehető leghatásosabban rátapintson a rémületet keltő magra.”

A könyvben fellelhető történeteket nem kisebb nevek fordították, mint Kornya Zsolt, Boza Gergely, Körmendi Ágnes, Juhász Viktor, Tamás Gábor, Sárközi Gergely és Pócsi István. A borító, amely igen minőségire sikeredett, Tikos Péter és Vass Richárd munkáját dicséri. Izgatottan várjuk a megjelenést!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.