Hirdetés

Előzetes – Marina Fiorato: A muránói üvegfúvó

|

A muránói üvegfúvó főhőseit több, mint háromszáz év választja el egymástól – de a családi kötelékek és az üvegfúvás mestersége összeköti őket.

Hirdetés

1681-et írunk, mikor Európában a velencei tükrök a legértékesebb tárgyak közé, elkészítésük pedig a legnagyobb titkok közé tartoztak. Az üvegfúvókat – köztük Corradino Manin-t – tulajdonképpen bebörtönözve tarja Velence, nehogy kiszivárogtassák a csodálatos tükrök elkészítésének technikáját. Az óvintézkedések azonban nem válnak be: Corradino továbbadja a titkot, méghozzá magának a Napkirálynak… Corradino busás fizetséggel, a francia király pedig a Versailles-i kastély tükörtermével lesz gazdagabb.

Corradino-nak még napjainkban is élnek leszármazottjai, köztük Nora Manin, aki az örömtelen és sikertelen élete elől menekül Londonból Velencébe. A lány ősei otthonában szeretné megtalálni a nyugalmat és a boldogságot, de a Manin nevet még mindig keserű szájízzel ejtik ki Velencében… Miközben minden tehetségével azon igyekszik, hogy minél jobb üvegfúvó váljon belőle, egyre jobban belebonyolódik a Corradino életének kutatásába. Az olvasó párhuzamosan ismerkedhet meg mindkettejük sorsával.

Marina Fiorato Manchester-i születésű író; félig velencei, félig angol. Történelemből diplomázott az Oxfordi Egyetemen és a Velencei Egyetemen, ahol történelmi forrásként vizsgálta Shakespeare drámáit. Az egyetem után művészeteket tanult, majd illusztrátorként, színésznőként és filmkritikusként is dolgozott. A muránói üvegfúvó az első regénye.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.