Hirdetés

Előzetes – Mingmei Yip: A Barackvirág Pavilon titka

|

Az Egy gésa emlékirataival Arthur Golden megismertette velünk a japán gésák világát – Mingmei Yip könyve pedig a régi, tradicionális kínai kurtizánok életébe enged betekintést.

Hirdetés

A prostituált szó egy közönséges, erkölcstelen és ízléstelen nőt idéz fel a legtöbb ember képzeletében – ez nem volt mindig így. Közel száz évvel ezelőtt, Kínában a kurtizánokat művelt, elegáns, sőt sokszor befolyásos hölgyekként tartották számon. Mingmei Yip regényében egy 98 éves, egykori kínai prostituált meséli el élettörténetét, hogy ezen keresztül ismerje meg az olvasó a régi, egzotikus örömlányok világát.

Xiang Xiang 13 évesen marad magára, mikor apját koholt vádak alapján kivégzik nemi erőszakért és gyilkosságért, anyja pedig egy buddhista zárdába vonul. A kislány a Barackvirág Pavilonba kerül, ahol ráaggatják a Bao Lan (Drága Orchidea) „művésznevet” és kurtizánt csinálnak belőle. A gyönyörű lány szépségét versekben, festményeken és zenékben is megörökítik – ezt a szépséget pedig női transzvesztiták és szerzetesek egyaránt élvezhetik… Karrierje csúcsán Bao Lan lesz Kína leggazdagabb és legbefolyásosabb kurtizánja, de ennek ellenére soha nem tudja elfogadni sorsát.

Várható megjelenés: 2010.11.19.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.