Hirdetés

Előzetes – Philip K. Dick: Az elektromos Lincoln

|

A nem is olyan távoli jövőben az embermintára formázott robotokat olyan természetességgel vásárolhatjuk majd, mint a porszívót vagy a kávéfőzőt…

Hirdetés

Louis Rosen és társa kénytelen felvenni az ütemet a gyors technikai fejlődéssel, boltjukat pedig a modern kor igényei szerint kell berendezniük. Eddig zongorákat árultak, de akárhogyan is viszonyultak eddig a hangszerekhez, a zene iránt érzett pozitív és negatív érzéseiket félresöpörve kell felépíteniük az új vállalkozást. És mi más lenne kelendőbb egy gépesített utópiában, mint az emberekre megszólalásig hasonlító robotok? A gépek szimulákrumként működnek: egy-egy történelmi személy pontos másai. Az egyik ilyen szimulákrum Abraham Lincoln megformálója… Az elektromos Lincoln milliárdos megrendelője azonban illegális dolgokra használja a gépeket. A piszkos ügyletek fölött pedig ott lebeg egy kérdés is: van-e joga az ember rabszolgaként adni-venni a szimulákrumokat, ha már ezekbe a gépekbe is több törődés szorult, mint tulajdonosaikba?

Philip K. Dick a legismertebb sci-fi írók egyike; a cyberpunk előfutárának is nevezik. Műveinek alapkövei a gépesített világok, a mesterséges intelligencia, a gyors technikai fejlődés miatt egymástól elidegenedett emberekkel teli társadalmak, valamint az őt is oly gyakran kínzó paranoia. Legnépszerűbb regényi közé tartozik a Hugo-díjas Az ember a fellegvárban és a Szárnyas fejvadász című film alaptörténete, az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? című mű.

Várható megjelenés: 2011. január 25.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.