Hirdetés

Előzetes - Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény

|

Ruta Sepetys regénye a második világháború és a sztálini tisztogatások korába kalauzolja el az olvasót, melyet egy tizenöt éves lány sorsán keresztül mutat be.

Hirdetés

 

1941 tavaszán a tizenöt éves Lina egy átlagos fiatal lány boldog életét éli. Hamarosan képzőművészti iskolába megy, de előtte még vár rá egy csodalátos nyári szünet, és az első randevú örömteli izgalmai. Az idilli élet azonban egy pillanat alatt véget ér, amikor a szovjet titkosrendőrség lecsap rájuk, és soha nem várt szenvedésre kárhoztatja Lina családját.

Linát öccsével és anyjával Szibériába viszik, apját pedig halálra ítélik egy munkatáborban. Linában azonban él a remény, hogy életben maradt szeretteivel túlélheti a második világháborús időszak borzalmait, és egyszer újra boldogok lehetnek. A szívszorító történet Lina szemszögéből mutatja be a korszak szörnyűségeit, valamint a remény, a szenvedés és a kitartás érzését. Ruta Sepetys könyve a megjelenés után nem sokkal a New York Times ifjúsági sikerlistájának élére került.

Várható megjelenés: 2012. szeptember 18.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.