Hirdetés

Eltűnhet Nikla az irodalom térképéről

|

Ha bezárják Nikla iskoláját, azzal megpecsételődhet a magyar irodalom szent helyének a jövője.

Hirdetés

Nikla és Csömend közös iskolája Berzsenyi Dániel nevét viseli. Az iskola fenntartása annyira sokba kerül, hogy csődközeli helyzetbe juttatta Nikla önkormányzatát. A legutóbbi testületi gyűlésen a fő téma az intézmény sorsa volt. Fülöpné Kesztyűs Ágota polgármester azt mondta, hogy megpróbálja az önkormányzat a bodrogi baptista egyházi iskola fenntartásába adni a két kistelepülés közös oktatási intézményét. Végleges döntés március végére várható. Amennyiben a tárgyalások nem hoznak eredményt, az iskolát végleg bezárják, de az óvoda részt továbbra is üzemeltetni fogják.
Ezen események közben több irodalmi társaság is tiltakozik az iskolabezárás ellen. Király Zoltán, a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság egyik alelnöke elmondta: megdöbbentek azon hír hallatán, miszerint bezárhatják Berzsenyi szülőhelyének iskoláját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.