Hirdetés

EU által támogatott könyvtárak

|

A szerencsés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei könyvtárak 83 millió Ft-os támogatást kaptak az EU-tól könyvtárfejlesztésre.

Hirdetés

Az összeget egy egységes helytörténeti archívum létrehozására fogják fordítani, amely nyomtatott, audio- és video formában is elérhetőek lesznek. A megye huszonhárom intézménye részesül a támogatásból, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtáron kívül például a kisvárdai, nagykállói, mátészalkai és nyírbátori könyvtárak is. Az archívum tartalmazni fogja a Kelet-Magyarország napilap, a Nyíregyházi Rádió és a Nyíregyházi Televízió több évtizedre visszamenő anyagait.

A távoli felhasználók számára az archívum anyaga digitális formában lesz elérhető, így kívánják csökkenteni a könyváraktól való távolság, illetve a mozgáskorlátozottság okozta tanulási és művelődési esélyegyenlőségeket. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.