Hirdetés

Ez a 10 legjobb regény Stephen King szerint

|

A modern kori irodalom egyik legnagyobb hatású és egyik legtermékenyebb írója a horrortörténeteivel világhírnevet szerző Stephen King, aki most nem a saját műveiről, hanem az aktuális kedvenceiről beszélt.

Hirdetés

Már csak ezért is érdekes, és rengeteg rajongót foglalkoztató kérdés volt sokáig, hogy mely könyvek is lehetnek a horrormágus King kedvencei. Maga is előszeretettel fogyasztja a keményvonalas, sötét meséket, vagy éppen ellenkezőleg, valami könnyedebb műfajjal szórakoztatja magát? Nos, ha Stephen King-féle horrort nem is találunk a top 10-es listán, nem egy darab feszeget kemény társadalmi témákat, és bizony mindegyik mondanivalója aktuális ma is - talán még inkább, mint megjelenésük idején.

Hirdetés

Stephen Kinget még 2017-ben kérte meg a Goodreads, hogy állítsa össze a számára leginkább kedves tíz regény listáját. Bár már akkor azt nyilatkozta, hogy akár naponta fel tudna sorolni tíz újabb könyvet, amely nagy hatással volt rá, az első helyezett kétségtelenül az all-time kedvence. King ugyanis számtalan nyilatkozatában kiemeli ezt a regényt, nem véletlen tehát, hogy számára ez a legjobb.

A 2017-ben készült toplista többek között azért is került most ismét előtérbe, mivel Kingnek áprilisban jelent meg legújabb kötete, az If It Bleeds című gyűjtemény, mely négy darab, eddig ki nem adott történetét tartalmazza, és melyből maga az író olvasott fel részletet saját otthonában ülve.

10. A Gyűrűk Ura (J.R.R. Tolkien)
9. Amerikai pasztorál (Philip Roth)
8. 1984 (George Orwell)
7. Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen (Cormac McCarthy)
6. A láthatatlan (Ralph Ellison)
5. The Hair of Harold Roux (Thomas Williams)
4. Az ellopott élet (Adam Johnson)
3. Gesztenye, a honalapító (Richard Adams)
2. Bolondok hajója (Katherine Anne Porter)
1. A Legyek Ura (William Golding)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.