Hirdetés

Ezeket a könyveket szerettük a legjobban 2016-ban

|

Újra eltelt egy év és 2016-ban is volt szerencsénk jobb és rosszabb könyvekhez egyaránt.

Hirdetés

Rengeteg friss megjelenés volt - még felsorolni sem tudnánk mindet, nemhogy elolvasni. Mégis, saját olvasmányaink közül azért megpróbáltuk kiválogatni a legjobbakat. Íme, a mi 2016-os kedvenceink - nem feltétlenül sorrendben.

Hirdetés

Susanna Clarke: A Hollókirály

Igaz, hogy A Hollókirály nem most jelent meg először magyarul, de friss borítóstul hozzánk a 2016-os kiadás jutott el. De milyen jó, hogy eljutott! Nem is tudtunk róla semmi rosszat mondani, fantasy-rajongóknak kötelező olvasmány.

Mark Frost: Twin Peaks titkos története

Mart Frost könyve pedig a Twin Peaks-rajongóknak kötelező olvasmány! Nem egy szó szoros értelemben vett regény, hanem egy akta - újságcikkekkel, illusztrációkkal, rejtélyes magyarázatokkal...

Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa

A Lépcsők városával kapcsolatban bizton állítható, hogy az író nem valami elnagyolt, hasráütésszerűen kitalált világba hajítja bele az olvasót. Van itt minden, amire a minőségi szórakozáshoz szükség lehet: halott(nak tűnő) istenek, politikai ármánykodások, vérvonalakat átszövő árulások, mágia, kellő mennyiségű romantika, véres harc, önfeláldozás, titkok és fergeteges téridő ugrás.

Mark Lawrence: Úti Testvérek

A kötet abszolúte egyedi, hiszen a kiadvány először itt jelent meg nyomtatott formában az egész világon. Hgy miről is olvashatsz a vékonyka, mindössze 164 oldalas könyvben? Kalandokról, Jorg herceg és bandájának csak felszínesen ismert oldaláról, néhány kedvelt karakter személyes tragédiájáról, valamint az Építők által hátrahagyott tárgyakról, hogy mihez kezd vele eme könyörtelen kor embere....

Lev Grossman: A varázsló birodalma

Lev Grossman nagyon szépen felforgatta a fantasy irodalmat A varázslók-trilógiával, aminek harmadik része hozzánk is eljutott 2016-ban. Az író most is furcsán és rendkívül hatásosan egyensúlyoz a fantáziavilág és a csontvázzá csupaszított, rideg valóság között: ezzel pedig ismét egy olyan történetet hozott létre, amely egyszerre vált ki nyomasztó és felszabadító érzéseket mindazokból, akik még felnőtt fejjel is gyermeki áhítattal képesek rajongani a fantasy iránt.

Bíró Szabolcs: Non nobis Domine

Régi szerelmünk a Non nobis Domine - a székirodalmi fenegyerek, Bíró Szabolcs könyvének legfrissebb, átdolgozott és köntöst kapott kiadását is nagy örömmel olvastuk. A Non nobis Domine című régi-új kötete egy finomabb, átdolgozott kiadásban jelent meg, s magába foglalja a korábbi Kelet oroszlánja, illetve Az utolsó vörös barát című műveit.

Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek

Szintén nem 2016-ban jelent meg először magyarul, de bűn lenne kihagyni a listáról Ray Bradbury halhatatlan művét. A szemet gyönyörködtető, egyszerű mégis nagyszerű új borítóval pedig ránézni is öröm!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.