Hirdetés

Festménynovella-pályázatot írtak ki a Szegedi Nyári Tárlatra

|

Az irodalom és a képzőművészet kapcsolódik össze a festménynovella-pályázaton.

Hirdetés

A Művészetek Találkozása - festménynovella elnevezésű irodalmi pályázat témáját az idén 37. alkalommal megszervezett Szegedi Nyári Tárlaton résztvevő kortárs művészek alkotásaiból kiválasztott, négy inspiratív festmény adja.
    Az irodalmi pályázatra - amely a tárlat anyagának zsűrizésével párhuzamosan, áprilisban indult el - olyan novellákat várnak, amelyek a négy kiválasztott festmény egyikének képi világához vagy az alkotás címéhez kapcsolódnak. Az inspirációul szolgáló alkotások: Kántor Ágnes Okay, Houston, volt egy problémánk című festménye, Henn László András Parmenidész kilátója című munkája, valamint Lakatos Ervin Femme la rue és ef Zámbó István Termékbemutató című művei.
    A novellákat június 2-ig várják a szervezők. A zsűri által érdemesnek ítélt alkotások - az irodalmipályázat.hu által szervezett pályázatok során megszokott módon - pénzjutalomban részesülnek és a jól sikerült írások a Tiszatáj hagyományos vagy világhálós kiadásában is megjelennek.
    A május 17-én nyíló Szegedi Nyári Tárlaton 145 kiemelkedő művet láthat a közönség. A beválasztottak között megtalálható többek között Dréher János, Atlasz Gábor, Gáll Ádám, Gerle Margit és NAGÁMI műve.
    A kiállítás szervezői néhány esztendeje vezették be, hogy a beadásos rendszer mellett a legnevesebb magyar képzőművészeket hívják meg Szeged egyik kiemelkedő kulturális rendezvényére. Idén sem volt ez másképp: többek között Nádler István, Szüts Miklós, Csurka Eszter, Vojnich Erzsébet és Aknay János alkotásai is szerepelnek a július elejéig látogatható tárlaton.

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.