Hirdetés

Film készül Stephen King A setét torony sorozatából

|

Korszakalkotó módon kerül megfilmesítésre A setét torony, ugyanis a könyvből három mozifilm készül, melyeket tévésorozatokkal kötnek majd össze.

Hirdetés

 

 

A szeptember 8-án bejelentett nagyszabású tervének keretein belül összesen három mozifilmben foglalnák össze Roland történetét, mely mozifilmeket, tévében leadott sorozatok kötnének össze. A történet összefüggő lesz, így aki nem nézi a sorozatot, nem fogja érteni a film történetét.

 

Az első filmet és sorozatot Ron Howard fogja rendezni, aki az Apollo 13-al már bizonyította tehetségét. A forgatókönyvet pedig az Egy csodálatos elme írója, Akiva Goldsma fogja elkészíteni, aki Howard és Brian Grazer mellett a produceri munkálatokban is részt fog venni. A film készítésébe maga Stephen King is besegít, ő lesz a projekt egyik vezető producere, sőt a tévésorozat második évadának egyik írójaként is munkába lát. A második mozifilm viszont már nem fogja szorosan követni a regény cselekményét, sőt, Roland ifjúkorát mutatja majd be.

 

Stephen King egy interjúban azt nyilatkozta, hogy már régóta várja a megfelelő szakmai stábot, és mely stábbal most egymásra találtak. Elmondta azt is, hogy Ron, Akiva és Brian az Universalla és NBC-vel karöltve magas érdeklődést és szenvedélyt mutattak A setét torony széria iránt, és tudja, hogy tisztelni fogják az eredeti karaktereket, így a könyv rajongóinak egészen biztosan a mozifilm és a sorozat is tetszeni fog.

 

A hétrészes regényfolyam egy pisztolyhős, Roland Deschian történeteit meséli el, aki egy posztapokaliptikus világban keresi a címben is szereplő Setét tornyot, közben pedig a legkülönbözőbb kalandokba keveredik, és megküzd a gonosszal is. A regénysorozat több mint négyezer oldalas, így nem meglepő, hogy producerek egy korszakalkotó megoldással kívánják feldolgozni a történetet.

 

A filmel kapcsolatos hivatalos híreket Stephen King honlapján, ITT lehet nyomon követni

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.