Hirdetés

Fontos a reklám a könyvtárakban is!

|

A könyvtári pr igazodik a magasabb ingerküszöbhöz Szegeden.

Hirdetés

A Somogyi Könyvtárban kisebb team segíti Andóczi Balogh Éva sajtóreferens munkáját. Palánkainé Sebők Zsuzsanna igazgató három éve, a kinevezését követően döntötte el, hogy nem elég jól dolgozni, annak látszania is kell, és ehhez sajtószóvivőt szükséges kijelölni. Nem akart kívülről hozni valakit, inkább belső munkatársat keresett. Andóczi Balogh Éva is diplomahalmozó: a pedagógiai szakvizsgája mellett népművelő, mentálhigiénés és kulturális projektmenedzseri képesítése van. Munkájában az igazgatónő mellett a legtöbbet egy volt újságíró, Nyilas Péter segít, aki a könyvtárban kezdte, majd csaknem két évtizeden át dolgozott a Délmagyarország szerkesztőségében, mielőtt visszatért a könyvtárba.
- Emelkedik az emberek ingerküszöbe, egyre erősebb impulzusok kellenek ahhoz, hogy a figyelmüket megragadjuk. Ennek ellenére ma is tudom újságírószemmel mérlegelni, hogy a szerkesztőségben mit és milyen formában tartanék hírértékűnek - mondja. A Somogyiban még büszkék arra, hogy az ő programjaik ingyenesek, mindenki számára elérhetők, bár hangsúlyozzák: nem olyan már a könyvtár, mint régen volt. Két irányba is igyekeznek nyitni: újszerű programokat szerveznek, például megnyitják a házat a vámpírkönyvek szerzői és rajongói előtt, képregény-fesztivált szerveznek - ugyanakkor kiszámítottan, sőt taktikusan igyekeznek a gyűjtemény kincseiről szóló beszámolókat bejuttatni a médiába.

 

Forrás: www.kithirlevel.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.