Hirdetés

G. P. Taylor: Tersias

|

Varázslat, misztikum, jóslatok és különös barátságok bontakoznak ki előttünk a XVIII. századi London utcáin.

Hirdetés

Mint a bevezetőben is szerepel, a helyszín a XVIII. századi London. Magnus Malakiás, a hataloméhes mágus féltve őrzi legújabb szerzeményét, Tersiast, a jövőt látó vak fiút. Tersias sorsa nagyon különös, anyja már régen elhagyta, sőt meg is vakíttatta fiát, azon indokból, hogy egy vak koldus sokkal több pénzt kereshet. Anyja távozása után, a fiú kézről kézre járt, míg egyszer Malakiás egy egész guinea-t fizetett érte. Tersias különleges képességét kihasználná a varázsló, azonban mások is tudomást szereznek a fiú tehetségéről. Az árnyak közül újabb alakok akarják a maguk oldalára állítani a vak fiút. Jónás, az ifjú rabló és társa, Tara, Salamon, az őrült fanatikus, valamint Lord Malpas, aki sötét erőkkel szövetkezik a cél érdekében.
Mindenki Tersias tudását akarják. A kérdés csupán az, hogy milyen célokra használnák azt? Meg tud-e szabadulni Tersias az elméjét uraló sötét szellemtől?

G. P. Taylor neve nem ismeretlen a hazai olvasók előtt. Az Árnyak prófétája, valamint az Égbolt-sárkány című köteteket már olvashatták tőle.
A könyv eredetije 2005-ben jelent meg Tersias címen. Magyar nyelvre Lakatos Anna fordította és az Alexandra Kiadó kínálatában látott napvilágot. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.