Hirdetés

Gárdonyi-emlékérme kibocsátásáról rendelkezett az MNB

|

Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulóján Gárdonyi Géza: Egri csillagok megnevezéssel 1000 forintos címletű rézötvözetű emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton.

Hirdetés

Az emlékérme réz, nikkel és cink ötvözetéből készült, súlya 9,4 gramm, átmérője 29,2 milliméter, sima éllel. Az érme előlapjának bal felső szélén, köriratban a Magyarország felirat szerepel, a jobb oldali mezőben Gárdonyi Géza portréjának ábrázolása látható. A portrétól balra, egymás alatti vízszintes sorokban az 1000 értékjelzés, a forint felirat és Gárdonyi Géza aláírása olvasható.

Az emlékérme alsó szélén középen, két sorban a 2013-as verési évszám és a BP. verdejel szerepel. Az érme hátlapján Székely Bertalan Az egri nők című festménye részletének ábrázolása látható, középen a női főalakkal, körülötte az ostrom jelenettel. A festményrészlet ábrázolásának felső részén az Egri Csillagok félkörirat szerepel. A félkörirattól jobbra, az érme szélén a tervezőművész, Pogány Gábor Benő mesterjegye látható.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.