Hirdetés

Goethére emlékezett Weimar városa

|

A német kultúrának egyik fellegvrában tartottak megemlékezést, a világirodalom egyik legnagyobb költőjére, Johann Wolfgang von Goethére.

Hirdetés

Weimar városa már több mint szász éve Goethe-rajongók Mekkája, így itt került sor a megemlékezésre a Goethe Társaság, Goethe Archívum és a Goethe Múzeum megalakulásának 125. évfordulóján.

Az alapító kezdeményező a neves író unokája volt, Walther Wolfgang von Goethe, még 1885 áprilisában hunyt el, de a végrendeletében úgy rendelkezett, hogy Goethe irodalmi és művészi öröksége Weimar városára szálljon. A Goethe Társaság, Goethe Múzeum, valamint nem sokkal később a Goethe Archívum még ebben az évben megalakult.

Johann Wolfgang von Goethe, Frankfurt városában születt 1749. augusztus 28-án, ám életének nagy részét Weimarban töltötte, és itt is hunyt el  1832. március 22-én.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.