Hirdetés

Hamarosan hazánkban is kezdetét veszi a Star Wars: Köztársaság Fénykora!

|

A következő óriás Star Wars-projekt a magyar rajongókhoz is elérkezett.

Hirdetés

A The High Republic, magyar nevén a Köztársaság Fénykora egyaránt izgalmas adalék lehet a messzi-messzi galaxishoz azoknak, akik már alig várták a Skywalker-sagától való elszakadást és azoknak is, akik bármit örömmel fogyasztanak, ami Star Wars. A 200 évvel a Baljós árnyak előtt játszódó történetfolyam nem fogja érinteni sem a korábbi, sem a jövőbeni mozifilmes és sorozatos produkciók által bemutatott korszakokat, azaz a megbízott szerzők és közreműködők hatalmas kreatív szabadságot élvezhettek a történetek megalkotásakor, műveikből pedig számos új karaktert és eseményt ismerhetünk majd meg.

Hirdetés

A több médiumon átívelő projekt egyelőre könyvekben és képregényekben meghatározó (noha a nemrég bejelentett The Acolyte-sorozat a Köztársaság Fénykora végnapjaiban játszódik majd), és miután a tengerentúlon hamarosan már a második hullámára fordul rá a történetfolyam, ezen a nyáron a magyar kiadás is kezdetét veszi, méghozzá rögtön az első két művel, A Jedik fényével és a Fenyegető sötétséggel.

A Marvelnél Star Wars-képregényeket is jegyző Charles Soule írta az éra első kötetét, ami betekintést enged ebbe az új korszakba, ahol még bőszen zajlott a Peremvidék feltérképezése, és ahol a Jedik még tényleg galaktikus békeőrökként ténykedtek a galaxisban. Az események katalizátoraként az úgynevezett "nagy katasztrófa" fog szolgálni, melynek hatásaként egy új gonosz erő, a Nihil is ébredezni kezd. Soule regénye A Jedik fénye címmel érkezik május 15-én.

Claudia Gray (Mester és tanítványa) Into the Darkja pedig Fenyegető sötétség címmel június 16-án debütál, ami A Jedik fényével párhuzamosan játszódik és még mélyebben megismerhetjük belőle a korszak működését.

Természetesen további Köztársaság Fénykora-könyvek és képregények is meg fognak jelenni Magyarországon a Szukits kiadó gondozásában, aki tehát belevetné magát valami egészen új élménybe a Star Wars-univerzumban, az pár héten belül megteheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.