Hirdetés

Hamarosan megjelenik Az utolsó kívánság (Andrzej Sapkowski)

|

Witcher-rajongók, figyelem! Rövidesen magyar nyelven is olvasható lesz a kiváló lengyel szerző novellagyűjteménye, amiben a szörnyvadász Riviai Geralt kalandjai elevenednek meg.

Hirdetés

Chavalier vendégposztja következik, aki a méltán híres The Witcher című játék eredetijéről ad hírt. A novelláskötet április 17-én jelenik meg, de Az utolsó kívánság már kedvezményes áron 2990 helyett 2392 forintért  előrendelhető a Libritől, s ezt követően egy teljes hónapig csakis a Libri üzleteiben, illetve webshopjában lesz megvásárolható.

Szerzője, Andrzej Sapkowski szembe menve a fantasy műfaj fősodrával olyan világot teremtett, amiben elmerülve már rövid idő után bárki ráismerhet saját életére, az őt körülvevő eseményekre. Napjaink társadalmi problémái köszönnek vissza fantasy környezetbe ágyazva a fajgyűlölet kérdésétől kezdve egészen a genetikában rejlő veszélyekig.

Az utolsó kívánság hét különálló történetét Ríviai Geralt visszaemlékezései foglalják keretbe. A szörnyvadász épp súlyos sebesüléséből lábadozik egy templomban, így van ideje végiggondolni az életét és felidézni több fontos eseményt, amelyek hőse mindig önmaga, Ríviai Geralt, aki mestere a kardforgatásnak, a természet elkorcsosult teremtményei elleni harcnak, illetve az alkímiához és a mágiához is konyít valamicskét. A cinikus szörnyvadászt nem érdekli a politika, barátai között embereket és másfajúakat egyaránt találunk. Hozzá bátran fordulhatnak az emberek, ha egy hercegnőt sújtó átkot kell megtörni, vízbefúltakat örök nyugalomra helyezni, netán egy falusiakat rettegésben tartó vérfarkast elpusztítani. Geralt mindig segít, feltéve persze, hogy megfelelőnek találja a felajánlott fizetséget.

Geraltot jól ismerik már a magyar videojátékosok is a 2007-ben megjelent, The Witcher című számítógépes szerepjáték jóvoltából. Az utolsó kívánság révén még közelebb kerülhetnek a szörnyvadász karakteréhez, akivel még ebben az évben újra találkozhatnak a játék május 17-én megjelenő folytatásában, a The Witcher 2: Assassins of Kingsben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.