Hirdetés

Hazai könyvtárak tervezik e-könyv olvasók kölcsönzését

|

A tábla-pc-k sokkal alkalmasabbak az e-olvasóknál például a gyerekkönyvek, a szakkönyvek vagy éppen a tankönyvek megjelenítésére.

Hirdetés

 Új lehetőséget lát a technológiában Moldován István, az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) digitális részlegének vezetője is, aki szerint a könyvtárak megzavarhatják az e-olvasók, iPadek piacát, ha megengedik olvasóiknak, hogy ne könyveket, hanem készülékeket kölcsönözzenek. Angliában a kiadók máris felvetették, hogy korlátozni kellene a könyvtárak e-könyv-használatát. Magyarországon viszont éppen a napokban adott egy cég, az AC & IP Control Kft. tíz saját gyártmányú, MyAudio típusú e-olvasót az OSZK-nak. Bár ezek még nem e-ink technológiával működnek, és nem lehet velük internetezni sem, most először válnak elérhetővé közkönyvtárban. Cserébe a vállalkozás saját gépein ingyenesen hozzáférhetővé tett öt, az OSZK által korábban már digitalizált művet vásárlói számára, köztük Dumas A három testőrét, Verne Nemo kapitányát és Mikszáth A fekete városát. Az OSZK azt fontolgatja, hogy a cégtől kapott gépeket esetleg kölcsönözhetővé teszi. A HVG meg nem erősített piaci hírei szerint más hazai könyvtárak is terveznek hasonló lépéseket.

 

Forrás: www.kithirlevel.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.