Hirdetés

Heller Ágnes Goethe-érmet kap

|

A Széchenyi-díjas filozófus idén veheti át a Német Szövetségi Köztársaság hivatalos érdemjelét.

Hirdetés

A díjat minden évben olyan külföldi személyiségek kapják, akiknek munkásságuk tükrözik Goethe Intézet szellemiségét. Az írónő Fuad Rifka libanoni költő, filozófus és John M. Spalek amerikai kutató társaságában veheti majd át a Goethe-érmet.

A Széchenyi-díjas írónő életművéért részesül kitüntetésben.  Munkássága során több mint negyven szakkönyvet publikált, melyekben tükröződik saját élete is, amire rányomta a bélyegét a XX. század mozgalmas történelme.

A díjat régebben a költőfejelem halálának évfordulóján adták át március 22-én, ám tavaly óta már Goethe születésnapján tartják a díjátadó ünnepséget, azaz ugusztus 28-án.

A díjat már több magyar származású személy is megkapta, többek között a Nobel-díjas írónk, Kertész Imre, de szintén kiérdemelte a kitüntetést Ligeti György zeneszerző és Tandori Dezső író-költő is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.