Hirdetés

Illusztrált karácsonyi meseíró pályázat

|

A Pingálók Kreatív Műhely Kft. illusztrált meseíró pályázatot ír ki, melyre az ország egész területéről lehet jelentkezni, a lényeg, hogy a szülők gyerekeikkel írják meg a mesét, a gyerekek feladata pedig, hogy a mesét saját rajzaikkal díszítsék.

Hirdetés

A pályázat hírdetői a következő témakörökben várják az illusztrált meséket:

- Varázslatos karácsony (varázsmese)
- A tündérek és a mikulás (tündérmese)
- Állatok karácsonya (állatmese)
- Karácsony a családban - Valóság mese (családi mese - a család életérő - a családtagok szereplésével megírt mese)

A mese terjedelme A4-es rajzlapon maximum 5 oldal lehet, melyhez készüljön maximum 5-6 illusztráció. A rajzok az alábbi eszközökkel készülhetnek: színes ceruza, filctoll, zsírkréta, vízfesték vagy tempera.

Egy család egy illusztrált mesével pályázhat, melyen az alábbiakat fel kell tüntetni: a gyermek nevét, életkorát, a szülő nevét, e-mail cím (amin értesíthetik a szülőket), és a témakör megjelölése.

A pályázók életkoruk szerint négy kategóriában indulnak (4-5, 6-7, 8-9, 10-11 éves). A pályázatot egy szkmai zsűri bírája el, minden katagóriában 3-3 győztest választva. A Nyertesek értékes ajándékban részesülhetnek, továbbá az első helyezettek meséit színpadra állítják a CENTER színház művészeinek előadásában, a rajzokat pedig kiállítják.

 Elbírálási szempontok a rajzokkal kapcsolatban: kreativitás, önállóság, rajztudás, színhasználat, felületkitöltés, rajzok kidolgozottsága, figurák megjelenítése, tárgyak, figurák térbeli elhelyezése, környezetábrázolás, a meséhez mennyire illeszkedik az illusztráció.

Elbírálási szempontok a mesékkel kapcsolatban: címadás, névadás, képzeletgazdagság, nyelvi kifejezőkészség, igényesség, választékosság, fordulatosság, meseelemek, mesebeli kezdet és vég, stíluselemek, hangvétel, humor a mondanivaló és történetszövés közötti összhang.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.