Hirdetés

Ingyenesek lesznek a kínai könyvtárak és múzeumok

|

Az elmúlt időkben sok kritikát kaptak a kínai művészeti múzeumok, könyvtárak és más közintézmények, mondván, az elit akadémikusokat és szakmabelieket szolgálják ki, a nagyközönség pedig háttérbe szorul.

Hirdetés

A kínai Kulturális Minisztérium és a Pénzügyminisztérium csütörtökön kiadott közös nyilatkozata ezen a helyzeten próbál változtatni. Ez előírja, hogy két éven belül a kínai állampolgároknak nem kell majd belépőjegyet fizetniük az ország nyilvánosan látogatható művészeti galériáiba. Az állami és tartományi szintű nyilvánosan látogatható művészeti múzeumok és könyvtárak 2011 végére megszüntetik a belépti díjak szedését, az ezt követő év végére pedig minden közpénzből fenntartott művészeti múzeum és könyvtár ingyenesen lesz látogatható, áll a közleményben. Kína 2008-ban kezdte el ingyenessé tenni a múzeumokat és az emlékházakat.
Január közepén vezető hír volt, hogy egy kelet-kínai könyvtár ingyenessé tette a szolgáltatásait a hátrányos helyzetűek, köztük a koldusok számára. Fan elmondta, hogy az új intézkedések azt mutatják, hogy a kínai művészeti múzeumok kezdenek alkalmazkodni a változó időkhöz, és kezdenek felzárkózni a hasonló nyugati intézményekhez.

 

Forrás: kithirlevel.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.