Hirdetés

Interjú: Vivien Holloway

|

Új könyvsorozatáról, és még egyéb dolgokról is faggattuk Vivien Holloway írónőt!

Hirdetés

 

 Könyvmolyz: Nemrég jelent meg a második könyved, a Mesterkulcs, amely a bővelkedik a steampunk stílusjegyeivel. Eddig is vonzódtál ehhez a műfajhoz, vagy csak a történetet kedvéért mélyedtél el benne?

 Vivien Holloway: Sosem írtam még steampunkot, olvasni is csak egyet-kettőt. Mikor jött a feladat, hogy írjak steampunk antológiába, rávágtam, hogy aha,  persze, semmi gond. Aztán csak ültem, bámultam magam elé, és azon gondolkoztam, hogy „hogy a fenébe fogom én ezt megcsinálni?”. Ez az állapot kábé egy óráig tartott, addig ültem, és bűvöltem a monitort, meg utána néztem, hogy azért milyen stílusjegyei, és fajtái is vannak egészen pontosan a műfajnak. Aztán beugrott Winie :)

KönyvmolyzMennyire hasonlítasz Winie-re, a Mesterkulcs főszereplőjére? Te is ilyen „fiús lány” vagy?

 

 

 

Vivien Holloway: Nem, én elég nőcis nő vagyok. Nem abban a rózsaszín-fodros-tűsarkús értelemben, de Winie-vel ellentétben én szeretek öltözködni, sminkelni, ha olyanom van, kifesteni a körmöm. Winie rosszul van mindenféle csajos dologtól, és teljesen feleslegesnek tarja őket. Talán annyiban hasonlítunk, hogy nekem is van olyan szókimondó stílusom és nagy szám, mint neki, bár én nem vagyok az a verekedős típus. 

Könyvmolyz:  A Mesterkulcs egy sorozat első része. Eredetileg is több kötetesre tervezted Winie történetét? Vagy egyszerűen csak úgy érezted, hogy még van mit róla mesélned?

Vivien Holloway: Eredetileg ez egy rövidke, pár oldalas novella lett volna egy antológiába. Farkas Zoli, a Főnix kiadó vezetője ott rontotta el, hogy azt mondta, nincs terjedelmi megkötés… Na, velem ilyet nem szabad játszani :)

Miközben írtam a Mesterkulcsot, már tudtam, hogy több részesre szeretném, olyasmire, mint egy TV sorozatot, epizódonként lebontva, mindegyik részben egy külön problémára fókuszálva, amik mégis összefüggenek. Szerintem sok mindent lehet még mesélni Winie-ről és a családjáról. 

 

Könyvmolyz: Első könyved, a Pokoli szolgálat sokkal sötétebb, borongósabb stílusban íródott – mondhatjuk, hogy a Mesterkulcs sokban különbözik tőle. Hogyan fogadták az olvasóid ezt a „váltást”? Milyen visszajelzéseket kaptál eddig tőlük ezzel kapcsolatban?

Vivien Holloway: Azt hiszem, mondhatom, hogy szeretik a Mesterkulcsot, talán pont azért, mert másmilyen. Örülök, hogy kicsit másban is van lehetőségem megmutatni magam. Winie története sokkal könnyedebb, éppen ezért írni is könnyebb volt, mint a Psz-t.

KönyvmolyzHa már a Pokoli szolgálatnál tartunk: ez egy trilógia első része volt. Hogy állsz a folytatással? Mikorra várhatjuk a második részt, a Pokoli szökevényt?

Vivien Holloway:  Ez egy nagyon jó kérdés… Írom a Pokoli szökevényt, mikor időm és energiám engedi. Abban reménykedtem, hogy még idén megjelenhet, de erre sajnos már nem látok esélyt. Idén, még decemberben szeretném befejezni, mert már valóban nincs sok hátra belőle, viszont Winie után most újra rá kell hangolódnom Lilian komorabb, sötétebb, véresebb világára. 

 

 

Könyvmolyz: Több projekten is dolgozol egyszerre – a Moira c. regényed is előkészületben van. Mesélj nekünk erről egy kicsit erről a könyvről! Mire számíthatnak majd az olvasók ezzel kapcsolatban?

Vivien Holloway:A Moira a 2015-ös Könyvfesztiválra fog megjelenni, szintén a Főnixnél, csakúgy, mint Winie (érdekesség, hogy Moirára előbb volt szerződésem a kiadóval, mint Winie-re, mégis utóbbi jelent meg hamarabb). Azt tudnám rá mondani, hogy átmenet Pokoli szolgálat sötétsége és a Mesterkulcs könnyedsége között. Nagyregény, hosszabb, mint az első Psz könyv, és főként a kelta mitológiára épít, amit a saját elképzeléseimmel toldottam meg. 

Könyvmolyz: Az írás mellett marad időd az olvasásra is? Ha igen, miket olvastál a közelmúltban, mely könyvek Vivien Holloway kedvencei?

Vivien Holloway: Az írás még hagyján lenne, az írás, plusz a munka már más kérdés, de természetesen olvasok, amikor csak tehetem. Általában este az ágyban, vagy utazás közben. Most éppen Ilona Andrews Mágikus találkozását olvasom, azt hiszem, harmadjára vagy negyedjére. Előtte pedig Julie James könyveit olvastam újra. Most jelent meg az írónő harmadik könyve, és ha már így esett, az előző kettőt is el kellett olvasnom (szintén sokadszorra mindkettőt).

Talán Winie miatt is, de most épp az ilyen kis szórakoztató, jó humorú könyvekhez van hangulatom, de természetesen örök kedvencem Karen Marie Moning Tündérkrónikája, és McCaffrey Sárkánylovasai :)

 

Vivien Holloway eddig megjelent könyveiről itt írtunk:

Kritika - Vivien Holloway: Mesterkulcs

Kritika - Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.