Hirdetés

Ismertető: William King – Trollvadász

|

William King Felix&Gotrek regényesorozata, a Warhammer univerzumába kalauzol el minket, melynek kultúrája leginkább a reneszánsz Németország és Tolkien Középföldjének keresztezéseként lehetne jellemezni.

Hirdetés

 

 

 

A Warhammer kegyetlen világában a Káosz erői fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy igába hajtság a halandó világot, ám az emberek és segítőik ezt nem szeretnék tétlenül végignézni. Így torkollik örökös harcba a Warhammer univerzuma a Káosz és a Rend erői között.

Ebben a könyörtelen világban élnek főhőseink, Felix Jaeger, a nemes családból származó, ám egy balul elsült párbaj miatt bujdosásra kényszerülő, költő, és az ő törpe társa, Gotrek Gurnisson. A törpe minden vágya, hogy hősi halálával lemossa magáról bűneit, ezért mindvégig fáradhatatlanul veti bele magát a legkülönfélébb csatákba, figyelmen kívül hagyva az ellenfél erejét és létszámát. Felixnek azonban minden erején azon dolgozik, hogy a csetepatékból kimaradjon, ám egy törpe véreskü által, melyben Felix vállalja, hogy feljegyzi társa hőstetteit, hisz a törpe annyiszor mentette meg az életét, végleg Gotrek mellé kerül, legalábbis míg a bátor társa meg nem leli a hősi halált. Így együtt járják az Óvilág sötét, zord tájait, hogy megküzdhessenek a Káosz szerteágazó erőivel és segítsenek a bajbajutottakon.

A kalandjaikat összefoglaló regénysorozat első darabja a Trollvadász, ami igazából nem is egy összefüggő regény, hanem egy novella füzér, melynek minden egyes epizódja egy külön kalandot ölel fel.  A könyvből megismerhetjük Felix háttértörténetét, mint például, hogyan került először szembe a Káosszal vagy ki volt az első igazi szerelme, azt nem is említve, hogy hol kapta meg a mágikus kardját. Továbbá megismerhetjük milyen veszélyek leselkedtek hőseinkre Karak Nyolcbérc hegyeinél, hogyan küzdöttek meg útjuk során farkaslovasokkal, orkokkal és kultistákkal miközben Nuln felé veszik az irányt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.