Hirdetés

J. K. Rowling: Harry Potter és a Bölcsek Köve

|

A világ egyik legolvasottabb könyvsorozatának első kötete. De nem is szaporítom tovább a szót. Lássuk a medvét, bár ha stílszerű akarok lenni, akkor inkább baglyot írok!

Hirdetés

 

Harry Potter igencsak keserves életet él nagynénjéék családi fészkében. Harry úgy tudja, hogy szülei autóbalesetben haltak meg, így került Petunia nénikéjéhez. De az igazság nem teljesen az, amit elhitettek vele. A kis Potter gyerekkel egyre furcsább dolgok történnek, mint például: beszél a kígyókkal. Egy nap furcsa levelet kap, amit egy bagoly visz házhoz. A levélben az áll, hogy felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába.

A történetről többet nem írok, hiszen akkor nem lenne poén olvasni a könyvet. Érdekességnek tűnhet, hogy a Roxfort nagy hasonlóságokat mutat az angliai iskolarendszerrel, annyi különbséggel, hogy ez koedukált. A regény eredetije 1997-ben jelent meg Harry Potter and the Philosopher’s stone címen Angliában a Bloomsbury kiadó gondozásában. Hazánkban 1999-ben jelent meg az Animus kiadó segédletével.

Joanne Kathleen Rowling 1965-ben született az angliai Chipping Sodburyben. Sikersorozatának alapötlete 1990-ben pattant ki a fejéből egy vonatút során, és mikor leszállt a King’s Cross pályaudvaron több szereplő nevét tudta és számos helyszínt felvázolt. Annyi bizonyos, hogy tud valamit az írónő, hiszen nem véletlenül kedvelik oly sokan a könyveit. Hatalmas hírnevet szerzett a hétkötetes sorozattal és mára gazdagabb mint az Angol királynő. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.