Hirdetés

J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

|

Az ifjú varázsló visszatér, és egyre közelebb kerülnek az események a végkifejlethez.

Hirdetés

 

Míg az első kötetben Harry egy kisgyerek volt, erre a részre egy fiatal férfivel ismerkedhetünk meg, akinek megannyi rossz dologban volt része. Ez a rész Voldemort múltját mutatja be, és az ellene való felkészülést vázolja fel. Nagy-Britanniában a káosz az úr. Ez teljes mértékben Voldemortnak és követőinek köszönhető. Mivel a mágiaügyi miniszter, Cornelius Caramel rosszul kezeli a helyzetet, lemondásra kényszerítik és helyére Rufus Scrimgeour kerül, minek következtében Arthur Weasley-t, Ron apját is előléptetik. A történetről több szót nem ejtek, hiszen fontos dolgokat írnék le, amiknek a tudatában nem lenne olyan izgalmas a könyvet olvasni.
A könyv 2005-ben, Angliában jelent meg Harry Potter and the Half-Bood Prince címen. Magyar nyelven 2006 februárjában adták ki. A fordító ezúttal is Tóth Tamás Boldizsár volt. A magyar nyelvű változat 623 oldal vastag. A regény filmváltozata 2009-ben jelent meg, ami - mondanom sem kell - nagy sikert aratott a mozikban. Egy biztos, hogy a film nem pótolhatja a képzelet határtalanságát, amit olvasás közben él át az ember. Kellemes olvasást!



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.