Hirdetés

J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

|

Új tanév, új harcok. De az ellenség a régi. Sajnos az ereje is.

Hirdetés

 

Voldemort visszatért. Ez tény, de Harry-t azzal vádolják, hogy hazudik és Dumbledore csak azért van Potter mellett, mert megbolondult. Mindez persze hazugság, ellenben tényleg van egy ember, akinek elvette eszét a téboly, de az nem Dumbledore. No de nem akarok ennyire a közepébe vágni, felvázolom inkább, hogy mivel kezdődik a regény. Forró, száraz nyár van. Harry szokás szerint a Privet Drive 4. szám alatt tölti a szünidőt. Barátaitól egy levelet sem kapott, úgy érzi, nagyon egyedül van. Egy nap unokatestvérét, Dudley-t megtámadja két Dementor. Potter segít a fiún, elkergeti a két csuklyás rémet egy patrónus-bűbáj segítségével. Ezután idézést kap, mivel kiskora ellenére varázsolt, ráadásul egy mugli jelenlétében. Ezzel kezdetét veszi a kalandos események sorozata.

A regény Harry Potter and the Order of the Phoenix címen jelent meg Angliában 2003. júniusában. Magyarországon még abban az évben, december 5.-én kiadták. A fordítói munkát most is Tóth Tamás Boldizsár végezte. Érdekesség, hogy az angol nyelvű verzió 870, míg a magyar csak 751 oldalas. A könyvből filmet is készítettek, ami 2007-ben jelent meg, és igen nagy sikere lett világszerte. Kellemes olvasást!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.