Hirdetés

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly

|

Bocs mindenkitől, aki már unja a Potter-könyveket, de előbb vagy utóbb a végére kell érnem ezeknek is. No csapjunk is bele!

Hirdetés

 

 

 

Ahogy azt már megszokhattuk Harry barátunk ismét a kedves Dursley családnál tölti a vakációt, ám ezúttal a „szeretetre méltó” Vernon bácsi testvére, a még „kedvesebb” Marge néni érkezik látogatóba. Magától értetődő, hogy elkezdi sértegetni hősünket. Méghozzá a legfájóbb dologgal, a szüleivel kapcsolatban mond neki válogatott „áldásokat”. Ekkor Potter-ben elpattan valami és saját akarata ellenére élő léggömbbé változtatja Marge nénit. Tudja, hogy nem maradhat tovább a Dursley fészekben, ezért elszökik onnan. Fél attól, hogy a Roxfortba sem mehet vissza, hiszen kiskora ellenére varázsolt, ami törvénybe ütköző. De meglepő módon, nincs semmilyen következménye az esetnek. Hogy miért, az kiderül a könyvből.

Ebből a részből is készült film, ami igen sok pénzt hozott a konyhára. De a könyvrajongók megosztott véleménnyel vannak a filmmel kapcsolatban. Egyesek szerint sokkal jobb, mint a Chris Columbus által forgatott első két rész, de vannak olyanok is, akik szerint össze lett csapva és még csak nem is követi a regény cselekményét. Erre csak azt mondom, hogy döntse el mindenki saját maga, hogy melyik oldalon áll.

A könyv eredeti címe Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Angliában 1999-ben jelent meg a Bloomsbury gondozásában. Magyar nyelven 2002-ben adta ki az Animus kiadó. Ez a rész is Tóth Tamás Boldizsár zseniális fordítói munkáját dicséri. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.