Hirdetés

Még az idén megjelenik egy új J.R.R.Tolkien könyv!

|

Újabb kötettel gazdagodik A Gyűrűk Ura-univerzum: a The Fall of Gondolin (Gondolin bukása) az év végén kerül fel a tengerentúli könyvesboltok polcaira.

Hirdetés

Az új regényt, a Gondolin bukását (The Fall of Gondolin) - a már megszokotthoz hasonlóan - ezúttal is J.R.R. Tolkien fia, a 93 éves Christopher Tolkien szerkeszti. A könyv tulajdonképen Középfölde "első igazi" története lesz. Az író annak idején kórházi ápolása alatt írta a kötetet, és a gonosz Morgoth csatájáról szól a tengeri isten, Ulmo ellen.

Hirdetés

Morgoth megpróbálja felfedezni és elpusztítani Gondolin titkos városát, miközben Ulmo az ott élő tündéket támogatja. A tündék egyike, Tuor (aki egyébként a főszereplő lesz) elhatározza, hogy megtalálja Gondolint és felkeresi Ulmot. A könyv állítólag Tolkien legnagyobb csatajeleneteit tartalmazza A Gyűrűk Ura mellett.

A Gondolin bukása korábban már megjelent Az elveszett mesék könyvében és rövidítve ugyan, de a Szilmarilokban is felbukkant, de önállóan még soha nem adták ki, így éppen itt az ideje. Várhatóan persze ez a kiadás is valamivel több lesz, mint a korábbiak, legalábbis az illusztrációk esetében biztosan, hiszen azokat az Oscar-díjas Alan Lee készíti, aki a Húrin gyermekei és a Beren és Lúthien esetében is varázslatos munkát végzett.

Talán ebből merít majd a Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódó Amazon sorozat is? Nem lehetetlen, de várjuk ki a végét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.