Hirdetés

James Luceno: Sötét nagyúr

|

Nem, nem Voldemortra utal a cím. Azt hiszem a borító elárulja a főszereplő kilétét.

Hirdetés

 

Talán nem hazudok amikor Darth Vadert a világ legismertebb és legkedveltebb főgonoszaként emlegetem. A legendás Star Wars filmek harmadik (A sith-ek bosszúja) és negyedik (Új remény) része közötti időszakról semmit nem tudunk. Főképp arról az alakról nem, aki mindörökre beírta magát a sci-fi rajongók emlékezetébe.

Amikor Anakin Skywalker átáll az Erő sötét oldalára, Darth Vader lesz belőle. Egykori mestere, Obi-van Kenobi abban a hitben hagyja maga mögött a Mustafart, hogy Anakinnak vége. Az epikus küzdelemben Anakin valóban megszűnt létezni, később azonban egy új, félig ember félig gép teremtmény éled föl. Ez a valaki nem más, mint Darth Vader, aki az új Birodalom irányítójának jobbkeze, egy félelmetes, éjfekete kísértet.

Ezen események közepette a Külső Gyűrűk egy távoli vidékén, a Murkhana Bolygón két jedi-mester és egy padawan egy szeparatista erőd elleni rohamot vezetnek. Roan Shryne és Bol Chatak, valamint Olee Starstone nagyon nehezen, de túlélték a híres hatvanhatos parancsot. A veszély azonban nem hárult el, ugyanis ott leselkedik rájuk Darth Vader, akit iszonyatos bosszúvágy vezérel. A kis csapat jedi próbálja feltámasztani hamvaiból a szétvert jedi rendet, de küldetésük fénykard élén táncol. Ha elbuknak a Galaxis végleg a sith-ek kezébe kerül…

A könyv a Szukits kiadó kínálatában jelent meg 2007-ben. Az eredeti cím Star Wars / Dark Lord – The Rise Of Darth Vader. A fordításért Szente Mihály felelt. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.