Hirdetés

Jim Morrison: A zenének vége

|

Rendhagyó módon most egy verseskötetet ajánlanék figyelmetekbe…

Hirdetés

Jim Morrosin a hatvanas évek kultuszegyüttesének, a The Doors-nak egykori frontembere, valamint költő, dalszövegíró és legenda. Huszonhét évesen, tisztázatlan körülmények között, párizsi lakásának fürdőszobájában érte a halál. Már lassan negyven éve halott, de művészetével még ma is hatással van az emberekre. Morrison és a The Doors dalszövegeikkel és zenéjük hangulatával emberek millióit ejtették rabul.

Versei mítosz- és látomásszerűek, sokszor az automatikus írásra emlékeztetnek. Spirituális utazásokról; a szerelem, a szex, a halál és a kábítószerek alkotta álmokról olvashatunk – mindarról, amit megfordult Jim Morrison fejében. Nem garantálom, hogy minden költeményét megérthetjük, sőt talán sokszor meg sem kell értenünk. Elég, ha csak hagyjuk, hogy magunkkal ragadjon a Morrison-féle kaleidoszkóp-látomás; elvarázsoljon, megdöbbentsen és elgondolkoztasson minket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.