Hirdetés

Jó reggelt!

|

Ma Világnap van az Elsivatagosodás és az Aszály Ellen, viszont ma ismét szárazabb idő fog következni a tegnapi égszakadások után.

Hirdetés

Névnaposok: Alida, Laura, Adolf, Alina, Alinka, Bató, Batu, Batus, Folkus, Lauretta, Lorett, Marcián, Nikander, Teofil, Teofila, Teréz, Tereza, Teréza, Terézia, Teri, Terka, Tessza

Az időjárásban átmeneti javulás várható, reggel nyugaton erősen, másutt csak elszórtan lesz felhős az ég. Csapadék csak az éjszakai órákban volt jellemző, reggelre viszont fokozatosan megszűnik. Délutánra az ország túlnyomó részére várható pár órás napsütés, ám délnygaton már szórványosan előfordulhat zápor és zivatar. A nappali legmagasabb hőméréklet 24 fok körül fog alakulni, mely megfelele a sok éves átlagnak.

 

Események: 

1885 – A Szabadság-szobor Franciaországból megérkezik New York kikötőjébe.

1944 – Izland kikiáltja függetlenségét.

1970 – Watergate-botrány az USA-ban.

2004 – Megjelenik az első, mobiltelefonra írt, „bluetooth”-on keresztül terjedő vírus.

Születések: 

1872 – Harry Nelson Pillsbury amerikai sakkozó

1882 – Igor Fjodorovics Sztravinszkij orosz zeneszerző

1927 – Sütő András erdélyi magyar író, drámaíró

1945 – Eddy Merckx flamand kerékpárversenyző, többszörös bajnok

1960 – Adrian Campos spanyol autóversenyző

1980 – Venus Williams amerikai teniszedzőnő

1985 – Márkosz Pagdatísz ciprusi teniszező

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.