Hirdetés

Jó reggelt!

|

Ma Június 20-a van, mely 2001-től, a Menekültek Világnapja is. A hét utosló napján se lesz jó idő, javulásra pedig csak péntektől számíthatunk.

Hirdetés

Névnapok: Rafael, Diana, Baltazár, Benigna, Dea, Deodát, Deodáta, Dina, Fabiána, Feliciána, Floransz, Florencia, Florentina, Gemma, Koppány, Margit, Özséb, Rafaella, Ráfis, Szilamér, Szörénke, Szörényke, Polett

Az éjszakai órákban az egész ország területén megnövekedett a felhőzett, reggelre pedig egyre több felé várhatő eső is, főleg a keleti égtájon élők számíthatnak kiadős felhőszakadásra. A reggeli csúcshőmérséklet 15 fok kötül fog alakulni. Délutánra se várhatú javulás, továbbra is felhők sokasága borítja majd be az eget, és a Dunától keletre továbbra is várható intenzív csapadákhullás. A csúcshőmérséklet ennek ellenére elérheti a 25 fokot is.

Események:

1481 – II. Bajazid szultán legyőzi rivális testvérét, Dzsemet.

1837 – Viktória királynő kerül Nagy-Britannia és Írország trónjára.

1900 – A kínai Boxerlázadás kezdete.

1963 – A Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok megállapodása a Kreml és a Fehér Ház közti forró drótról (állandó közvetlen telefonkapcsolat).

1991 – A Német Parlament meghozza döntését, hogy Bonnból Berlinbe költözik.

1997 – Horn Gyula magyar miniszterelnök és Angelo Sodano bíboros, vatikáni külügyi államtitikár Rómában egyezményt írnak alá a katolikus egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáról és más vitás kérdések rendezéséről.

Születések:

1824 – Podmaniczky Frigyes báró magyar politikus, író

1909 – Errol Flynn ausztrál színész

1915 – Terence Young brit filmrendező (James Bond-filmek, Thunderball)

1918 – George Lnych amerikai autóversenyző

1927 – Dargay Attila animációs filmrendező („Pom-Pom”, „Vuk”, „Az Erdő Kapitánya”)

1928 – Martin Landau Oscar-díjas amerikai színész

1931 – Olympia Dukakis Oscar-díjas amerikai színésznő

1967 – Nicole Kidman ausztrál származású, Oscar-díjas amerikai színésznő

1967 – Lovasi András magyar énekes, szövegíró

1978 - Frank Lampard profi angol labdarúgó,jelenleg a Chelsea FC és az angol válogatott középpályása

1979 – Márkus Judit magyar színésznő

1990 – Iváncsik Ádám kézilabdázó

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.