Hirdetés

Jo Walton: Farthing

|

Egy lebilincselő történet az egyre terjedő sötétségről és azokról az emberekről, akik megpróbálnak ellenállást tanúsítani.

Hirdetés

 

A helyszín egy alternatív világ. 1941-ben a „Farthingi kör” megbuktatja Churchillt és ráveszik a békére Hitlert. Nyolc évvel később, 1949-ben egy nyaralóban gyűlnek össze a kör tagjai. Lucy, a csoport két tagjának gyermeke egy londoni zsidó, David felesége. Családjával való viszonya megsínylette a dolgot, ezért is lepődik meg, amikor meghívják őket a nyaralóba. Egy éjjel a kör egyik tagját megölik. Ekkor fogja fel Lucy, hogy csak azért kaptak meghívást, hogy a gyilkosságot Davidre kenhessék. A terv kiötlője arra azonban nem számított, hogy a Scotland Yard egy olyan nyomozót küld az esethez, akinek erős oka van szimpatizálni a zsidó férfivel…
Mikor már teljesen bezárul a csapda Lucy és David körül, akkor pillantják meg a kiutat. De ez a kiút nagyon veszélyes és egy sötét világon vezet keresztül.
A könyv 2008-ban jelent meg a Delta Vision gondozásában. Magyar nyelvre Novák Gábor fordította. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.