Hirdetés

Joe Hill: Szarvak

|

A templomba járás, az ima nem segített. Jöjjön hát a Sátán!

Hirdetés

Ignatius Perrishnek szarvai nőttek. A szó szoros értelmében. Egy másnapos reggelen iszonyatos fejfájásra ébredt, és a tükörbe nézve megpillantotta a halántékából meredő szarvakat. Ig először azt hiszi, hogy hallucinál, hiszen a gyász és a harag elvették az eszét. Az utóbbi egy évet a maga privát purgatóriumában töltötte: egy esztendővel ezelőtt erőszakolták és gyilkolták meg brutális módon, felfoghatatlanul a szerelmét, Merrin Williamset. A teljes idegösszeomlás is szinte természetes lenne nála. Csakhogy ezek a szarvak valódiak.
Ignatius ezelőtt boldogan élt. Gazdag szülők gyermekeként, tévésztár báty öccseként megvolt mindene, pénz, biztonság, megbecsülés. Sőt, Merrin szerelmével még annál is több. Azonban a nő halála után minden megváltozott. Ő az egyedüli gyanúsított, igaz nem ítélték el. Azonban a kisváros, ahol él, a mai napig őt gyanúsítja, és azt hiszi csak a befolyásos családnak köszönhetően úszta meg a börtönt. Ignatius úgy érzi mindenki magára hagyta, még Isten is. Egyedül talán benne lakozó ördög áll mellette. Ezekkel a szarvakkal iszonyatos erőre tesz szert, tehetséget kap, aminek segítségével kinyomozhatja szerelme valódi gyilkosának kilétét, és bosszút állhat.
Joe Hillről érdekes információ, hogy nem kisebb író az apja, mint Stephen King. Ha bárki azt hinné, hogy King által jutott a csúcsra, az nagyot téved, hiszen Hill tehetséges író. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a szóban forgó kötete 4-5 csillagos értékeléseket kapott és a kritikusok között is elismerésre tett szert.
A könyv az Európa kiadónál jelent meg hazánkban, Uram Tamás fordításában. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.