Hirdetés

Jónás Ágnes kapta idén a Jókai-díjat

|

Jónás Ágnes kapta idén a Jókai-díjat, a nyertes alkotó Jókai Mór szülővárosában, Révkomáromban részesült az elismerésben: egy díszoklevelet, Jókai kezének másolatát és egy 50 ezer forint értékű könyvcsomagot vehetett át.

Hirdetés

A révkomáromi Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület és a budapesti alapítvány által létrehozott Jókai Emlékbizottság hetedik alkalommal hirdette meg Jókai Mór és Szénássy Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja, a szlovákiai magyar kulturális élet jeles alakja emlékére a Jókai-díj pályázatát.
A határokon átívelő irodalmi pályázatra benyújtott alkotásokat 2012-ben "A magyar táj Jókai írásaiban" témában várták, az emlékbizottság végül a budapesti Jónás Ágnes alkotását ítélte legkiválóbbnak.
A révkomáromi Duna-palotában Jókai Mór születésnapja tiszteletére rendezett díjátadón és emlékünnepségen bemutatták a Jókai-díj 2012 című kötetet, amelyben a 2011. évi pályázat legjobb írásait foglalták össze.
Tavaly Fazekas István százhalombattai író, költő vehette át a díjat.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.