Hirdetés

Jövőre már a boltokban lehet a Ragyogás folytatása

|

Stephen King Ragyogás című könyvét a legtöbb horror rajongó klasszikusnak tekinti. Úgy néz ki, hogy jövő szeptemberben folytatódik a történet.

Hirdetés

Harminchat évvel az eredeti regény megjelenése után, 2013 szeptemberében kerül a boltokba a Ragyogás folytatása, amely a Doctor Sleep címre hallgat.
A főszereplő Danny Torrance, az előző rész főszereplőjének, Jack Torrancenek a fia. A fiú csak okkult képességeinek köszönhetően menekült meg az előző részek borzalmaitól, de a szerző, Stephen King ezúttal sem könnyíti meg a helyzetét. Mostanra Danből Doctor Sleep lett, akinek egy jövőbelátó macska segítségével kell megmentenie egy nagyon különleges 12 éves lányt egy csapat természetfölötti lénytől.
King legnépszerűbb regényéből Stanley Kubrick forgatott filmet 1980-ban, azóta a film is klasszikussá vált. Ragyogásban a Torrance család egy világtól elzárt coloradói hegyi szállóba, az Overlook Hotelbe költözik. Az író Jack gondnoki állást kap a szállodában, de az épületben tanyázó gonosz szellemek hatása alá kerül, és rátámad a családjára. A filmben Jack Nicholson alakította a szerető apából gyilkos szörnnyé váló írót.
A könyv azzal kezdődik, hogy Dan, akit a helybeliek Doctor Sleepnek neveznek, egy idősotthonban vállal munkát, ahol különleges képességeivel könnyebbé tudja tenni a lakók utolsó napjait.
King brit kiadója, a Hodder and Stoughton pozitívan nyilatkozott a készülő műről. A Doctor Sleep a Ragyogás "szereplőihez és birodalmába" tér vissza, ahol "hősies harc folyik jó és gonosz között". A kiadó szerint a Ragyogás elkötelezett olvasóinak tetszeni fog a folytatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.