Hirdetés

Képregényrajongó könyvesbolti szarkák

|

Csehországban a tolvajok a könyvesboltokat sem kerülik el.

Hirdetés

A legnépszerűbb zsákmány a könyvtolvajok körében a képregény. Rögtön utánuk a tudományos-fantasztikus alkotások foglalnak helyet.
Egy könyvesbolti alkalmazott szerint leginkább a 400-1500 korona értékű (4800-18000 forint) képregények vándorolnak a szarkák zsebeibe.
„Kulccsal zárható külön vitrint kellett létrehoznunk a képregényeink számára” - mondta a boltban dolgozó hölgy. Hozzátette azt is, hogy a fantasy irodalom és a tudományos-fantasztikus könyvek is nagy népszerűségnek örvendenek a tolvajok körében. Különösen nagy az érdeklődés Terry Pratchett (Korongvilág) és Andrzej Sapkowski (Witcher-novellák) iránt.
A hölgy elmondása szerint ha egy könyv iránt megnő az érdeklődés, az a tolvajokon is meglátszik. Így például Václav Klaus elnök, illetve a decemberben elhunyt Václav Havel munkái is folyamatosan tünedeznek elfelé. Egyesek saját használatra csencselnek, míg mások eladásra kínálják a portékát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.