Hirdetés

Kereszturi Ákos: Asztrobiológia

|

Egyre közelebb kerülünk a földönkívüli életformákhoz.

Hirdetés

 

A Magyar Csillagászati Egyesület jelentette meg Kereszturi Ákos PhD, a Collegium Budapest bolygókutatójának Asztrobiológia című könyvét.A szerző szerint bolygónk szélsőséges élőlényein keresztül is lehet következtetni egy esetleges földönkívüli életformára.
"Az elmúlt években sok olyan felfedezés született, amelyeknek köszönhetően egy kicsit közelebb kerültünk annak eldöntéséhez, hogy lehet-e élet a Földön kívül. Részben kísérletekkel is sikerült igazolni, hogy az élőlények a világűrben bizonyos ideig kibírják tetszhalott állapotban” – mondta Kereszturi.
A könyv bemutat olyan modellkísérletet is amelyben azt vizsgálták, hogy az élőlények hogyan viselik a nyomást, a gyorsulást, vagy mennyi ideig képesek elviselni a világűrben a sugárzást.
Az író szerint a legérdekesebbek a Marsról a Földre irányuló esetleges életfolyamok. "Valószínűleg nagyon sok Marsról származó kőzet landolt a Földön, ezért felmerült a lehetőség, hogy ha ott is kialakult az élet, mivel a Mars kisebb bolygó lévén, gyorsabban lehűlt, így ott korábban lehettek rajta kedvező viszonyok. Ezért nem lehet kizárni, hogy esetleg a Marson megszülettek és egyszer a Földre jutottak valamiféle primitív életformák".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.