Hirdetés

Kiállítás a PIM-ben

|

A Petőfi Irodalmi Múzeum november 23-tól kiállítást tart a tulajdonában lévő értékes könyvekről – a tárlat fő látványossága a nemrég restaurált Vizsolyi Biblia.

Hirdetés

A múzeum Vizsolyi Bibliája 420 éves, első kiadású és hiánytalan példány. A könyvet a Petőfi Irodalmi Múzeum restauráltatta: felújította és újrakötette. A kötet eddig bejegyzetlen példány volt – nyilvántartásba vételével eggyel nő magyar könyvtárkutatásban számon tartott Vizsolyi Bibliák száma. Az értékes könyv a tárlat után csak a kutatók számára lesz elérhető.

A kiállításon a Vizsolyi Biblián kívül más könyvek is megtekinthetőek. A látogatók többek között megcsodálhatják a Káldi-féle első magyar nyelvű katolikus bibliafordítást, valamint Szenczi Molnár Albert zsoltár- és Méliusz Juhász Péter Jelenések könyve fordítását. A tárlaton kiállítják a magyar irodalom nagy alakjainak saját Szentírás-példányait. Megtekinthetőek lesznek például Jókai Mór, Illyés Gyula és Sarkadi Imre bibliái is.

A kiállítás december 20-ig látogatható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.