Hirdetés

Kollár Árpád költőt választotta elnökének a Fiatal Írók Szövetsége

|

Ismét Kollár Árpád költőt választotta meg elnökének a Fiatal Írók Szövetsége évzáró tisztújító közgyűlésén.

Hirdetés

A fiatal írókat tömörítő, reprezentatív szervezet új alelnöke Varga Betti irodalomtörténész lett, a megújult elnökséget Antal Nikolett irodalomtörténész, Korpa Tamás költő, Mészáros Márton irodalomtörténész, Neszlár Sándor író és Szöllőssy Balázs, irodalomtörténész képviseli - tájékoztatta a szövetség szombaton az MTI-t.

A Fiatal Írók Szövetsége 1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy jelentős szerepet vállaljon a magyar irodalmi közéletben, a fiatal magyar írók képviseletében. A határokon átívelő művészeti, szakmai szervezet mára reprezentatív irodalmi társulássá, minden tehetséges fiatal alkotó számára nyitott, progresszív alkotóközösséggé vált. Feladatai közé tartozik a pályakezdő alkotók tehetséggondozása és műveik megjelentetése, a szakmai érdekképviselet és párbeszéd kezdeményezése, az olvasás és az igényes irodalom népszerűsítése - olvasható a közleményben.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.