Hirdetés

Könyv a rendező édesanyjától

|

Nemrég jelent meg Olaszországban Susanna Colussinak, Pier Paolo Pasolini filmrendező édesanyjának regénye.

Hirdetés

(Pier Paolo Pasolini és Susanna Colussi)

Pier Paolo Pasolini olasz filmrendező, író, költő, forgatókönyvíró és teoretikus volt. Leghíresebb filmjei a Dekameron, a Máté evangéliuma, a Canterbury mesék és a Madarak és madárkák. Fasiszta apjával nem ápolt túl jó viszonyt, viszont édesanyjával, Susanna Coulissival nagyon bensőséges volt a kapcsolata. Pasolini-t 1975-ben megölték, édesanyja hat évvel a gyilkosság után, 90 évesen hunyt el.

Susanna Colussi kéziratai évtizedekig porosodtak régi íróasztala fiókjában. Az asszony körülbelül húsz éven keresztül írta az Emlékeim filmje című családregényt, de nem kötötte senki orrára írói tehetségét. Colussi huszonegy teleírt füzetét egy rokon és örökös, Graziella Chiarcossi találta meg és vitte a kiadók elé. 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.