Hirdetés

Könyvajánló - Fantasztikus világok

|

Érdekel hogyan kell megszervezni egy lázadást a Galaktikus Birodalom ellen vagy hogy miért is volt indokolt a Trónok harca Starkjainak sorsa? Íme egy kötet, ami választ adhat a kérdésekre!

Hirdetés

A science fiction és fantasy világok társadalmi és politikai szerveződéseibe nem minden esetben kapnak mélyebb betekintést az olvasók/nézők. Sokszor csupán a felszínt kapargatva epikus űrcsatákat, egy birodalom trónjáért folyó véres lovagi harcokat kapunk, s jó eséllyel elsiklunk az apró részletek felett.

Hirdetés

Nos, eme jelenség orvoslására írta meg Tóth Csaba A sci-fi politológiája című kötetét, amelyben többek között a Star Wars vagy a Dűne-sorozat univerzumába repíti vissza az olvasót, a politikai viszonyok és az adott karakterek motivációit boncolgatva.

A sci-fi politológiájának folytatásaként jelenik meg várhatóan idén április 10-én a Fantasztikus világok című antológia, amelyben Tóth Csaba mellett tizennégy szerző - a közéleti elemzés, a társadalomtudomány és tudományos-fantasztikus újságírás kiválóságai - a Csillagok háborúja, a Trónok harca és még számos fiktív történet világába invitálja meg a kedves olvasót, hogy kiderüljön, "Hogyan kell megszervezni egy sikeres lázadást az elnyomó Galaktikus Birodalommal szemben? Indokolt volt-e a Trónok harcának Vörös Nászában a szószegő Starkok legyilkolása?  Hogyan reagálna Földünk, ha hirtelen idegenek, netán zombik támadnák meg országainkat?"

A kötet szerzői: Ceglédi Zoltán, Filippov Gábor, Földi Bence, Hoffman István, Kisteleki Károly, Lovász Dorottya, Muchichka László, Pintér Bence, Sik Endre, Szabó Zoltán Ádám - Oroszlány Balázs, Tóth Csaba, Török Gábor, Zotter Judit, Zsótér Indi Dániel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.