Hirdetés

Könyvajánló - Forradalmak

|

Befejező részéhez érkezett a Historium Kiadó novella pályázata, melynek célja a tehetséges fiatalok felkarolása.

Hirdetés

"Fiatal magyar prózaírók" címmel indított pályázatsorozatot a Historium Kiadó 2012-ben, az ifjú tehetségek felkarolásának céljából.  Az első négy kötet - Sár, vér levendula (2012), A holló évszázada (2013), 100 magyar baka (2014), Fegyvert s vitézt éneklek (2014) - után elérkeztünk a befejező kötethez.

Hirdetés

A Forradalmak tizenhat szerző művét tartalmazza, akik az elmúlt háromszáz év vérgőzös, forradalmakkal és szabadságharcokkal tépázott Magyarországába repítik az olvasót. Rákóczi, Kossuth, Nagy Imre, Klapka György vagy Bem apó - mind az elmúlt évszázadok neves alakjai, ám a Forradalmakban nem az övék a főszerep. Az elnyomott, sokat szenvedett magyar nép kerül a középpontba, az "átlagemberek", akik igyekeznek boldogulni, s megvédeni hazájukat az ellenségtől - még ha sok esetben saját testvérük ellen kell is harcolniuk.

A történetek gyakran sötét hangulatúak, s talán nem is mindnek sugall boldog véget a befejezése, ám mindegyikben ott a remény, a tenni akarás, de talán a legfontosabb: a hazaszeretet. A tizenhat alkotó egyike sem sorolható az amatőr kategóriába, ellenére annak, hogy az antológia a "Fiatal magyar prózaírók" nevet viseli, hiszen korhű ábrázolással remekül vetítik elénk egy letűnt, s nem minden esetben dicső kor képét. A Forradalmak méltó befejezése a Historium Kiadó sorozatának, s méltó emléke a magyarság egyik legvitatottabb korszakának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.