Hirdetés

Könyvbemutató - A hatalom képzelete

|

György Péter: A hatalom képzelete című kötetének bemutatójára november 25-én várják az érdeklődőket.

Hirdetés

 

A Magvető Kiadó várja az érdeklődőket

György Péter:

 A hatalom képzelete

 - Állami kultúra és művészet 1957-1980 között -

  című kötetének bemutatójára.

Időpont: 2014. november 25. 20 óra

Helyszín: Nyitott Műhely (1123 Budapest, Ráth György u. 4.)

A szerzővel Tomay Tamás építész beszélget.

Moderátor: Szegő János, a kötet szerkesztője.

 

 

 

 

 

 

A könyv fülszövege:

"Mennyire süllyedt a múlt mélyére az államszocializmus korszaka? Mintha az egész akkori világ egyszerre veszne el Muhi és Mohács messzeségébe, közben reflexei, szokásai a mai napig meghatározóak, sokszor anélkül hogy ezzel egyáltalán tisztában lennénk. György Péter új könyvében az emlékezet antropológusaként ered a közelmúlt nyomába; az 1957 és 1980 közötti időszak kulturális közegeinek hatalomjátszmáit, attitűdjeit és mentalitásait vizsgálja textusok és kontextusok együttes elemzésével. Mit tudunk kezdeni a Kádár-korban ünnepelt, megbecsült, mára azonban antikváriumok mélyén porosodó életművekkel? Mit kezdenek velünk ezek a szövegek és festmények? Miképpen közvetítette a kor absztrakt-pragmatikus ideológiáját a film? Milyen máig ható következményei vannak az akkori építészeti vitáknak? Milyen volt a kulturális és mindennapi tér abban a világban, amelyben olybá tűnt, megáll az idő? "

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.