Hirdetés

Könyvbemutató a Ludwig Múzeumban

|

Patti Smith Kölykök című könyvét mutatják be hamarosan Magvető Kiadó és a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum közös rendezvényén.

Hirdetés

Még nem ismeri őket senki, még éhesek és fiatalok. Patti Smith elégikus hangú visszaemlékezésében nem a punk leendő keresztanyja és a majdani világhírű fotóművész – Robert Mapplethorpe – kapcsolata elevenedik meg, hanem két kölyöké, akik a kölcsönös bizalom és kiszolgáltatottság által ismerik meg egymást és keresik helyüket a világban. Történetük mögött ott lüktet a késő hatvanas és hetvenes évek Amerikája, New York excentrikus művészvilága, feltűnik Allen Ginsberg, Andy Warhol, Janis Joplin vagy Jimi Hendrix is.

A könyv teljes fülszövegét ezen a linken találjátok meg.

 

A bemutató időpontja: 2012. szeptember 22. (szombat), 17 óra 

A bemutató helyszíne: a Ludwig Múzeum Robert Mapplethorpe kiállításának Patti Smith terme (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1. /III. emelet)

Illés Róberttel, a kötet fordítójával Király Levente, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélget.

A beszélgetést követően Lafferton Emese történész tart exkluzív tárlatvezetést a Robert Mapplethorpe kiállításon. 

A kiállításra jegy váltása kötelező!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.