Hirdetés

Könyvbemutató - Alexandre Dumas szakácskönyve

|

A Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve című kötet bemutatójára november 27-én várják az érdeklődőket.

Hirdetés

 

A Corvina Kiadó várja az érdeklődőket a

Konyhaszótár

- Alexandre Dumas szakácskönyve -

című kötet bemutatójára.

Időpont: 2014. november 27. csütörtök, 16:30

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon Arts & Café Cím: Budapest, V. kerület, Szervita tér 5.

A könyv fordítójával, Szederkényi Olgával Szegő János beszélget.

Közreműködik: Elek Ferenc színművész.

A bemutatón Alexandre Dumas eredeti receptje alapján készült finomságot is kóstolhatnak! A belépés ingyenes!

 

 

 

 

Fülszöveg:

„Midőn Dumasnál ebédeltem Doche, Dejazet, Mlle Leoni és többiek társaságában, jövet elhibáztam az ajtót és nem az igazit nyitottam. Meglepve állottam meg a küszöbön. A konyhában találtam magamat, és a szakács épen hatalmasan kavart valamely étek ingredientiákat egy lábasban. És e szakács köténynyel és felgyürt inggel, nem volt más mint maga Dumas, ki mikor kedves vendégei vannak, egy ételt mindig maga készít.” 
Bulyovszkyné Szilágyi Lilla, színésznő (1858) 

„Míg Olaszországban emigránskodtam, – ez épen tizenegy évig tartott, – abban a nagy szerencsében részesültem, hogy az öreg Dumas minden évben nálam töltött egypár hetet. (…) Ha nem dolgozott, akkor főzött, ez volt a szenvedélye. Legtöbbet adott a szakácskodásra. Egy nyársot talált fel, mely nem vízszintesen, hanem függélyesen forgott. Hidd el, – mondá sokszor, – e nyársra büszkébb vagyok, mint a Monte Christo regényemre. Nézzed, a tetejébe felhúzok egy kövér libát, a liba alá egy foglyot, a fogoly alá egy szalonkát, a szalonka alá egy fenyves rigót, – a liba zsírja öntözi a vadakat…”
Teleki Sándor, a vad gróf (1879) 

„Gasztronómiai katedrális.” 
Daniel Zimmermann, Dumas-biográfus (1993) 

„Fontos alapmunka, s nem mellesleg egy könnyen olvasható igazi Alexandre Dumas-könyv – ezúttal d’Artagnan nélkül!” 
Harmath Csaba gasztronómus, a könyv szakmai lektora 

„A konyhaszótár hozzávalói: francia sárm, pikáns humor, csavargásokkal teli, kalandos múlt, pici cinizmussal fűszerezett irónia, áradó, romantikus stílus, féktelen mesélőkedv, farkasétvágy, gasztronómiai tudás, konyhai tapasztalat, kifi nomult ízlés és széles látókör. Ez a mű az európai gasztronómia Odüsszeiája.” 
Cserna-Szabó András író, a könyv szerkesztője

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.